پروتز دندان همان چیزی است که به عنوان یک روش درمانی برای دندان های از دست رفته و آسیب دیده استفاده می شود. دندان هایی که ضعیف شده اند و یا بخش هایی از آنها دچار تخریب شده اند با تشخیص دندانپزشک زیبایی با استفاده از پروتز اصلاح می شوند. پروتز ها انواع مختلفی دارند و به طور ثابت یا متحرک در دهان قرار می گیرند. در این مقاله به شرح کاملی از پروتزهای دندانی می پردازیم. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

انواع پروتز دندان

پروتزهای دندانی انواع مختلفی دارند. زمانی که دندان ها ضعیف شده اند و نیاز به مراقبت بیشتر برای استحکام در دهان دارند؛ همچنین در مواردی که دندان ها نیاز به مراقبتهای زیبایی بیشتری دارند از پروتز استفاده میشود.
پروتز ها به گونه های مختلفی استفاده می شوند.

  • پروتز تک واحدی دندان
  • بریج دندان برای استفاده چند دندان
  • پروتز متحرک
  • پروتز کامل ( دست دندانی)
  • پروتز اور دنچر (over denture)
انواع-پروتز-های-دندان

پروتز تک واحدی

پروتز های تک واحدی برای یکی از دندان ها به عنوان روکش استفاده می شود. این پروتزها باعث تقویت و حفظ ظاهر دندان ها می شوند.
به طور کلی دندان دو قسمت اصلی دارد ریشه دندان که در زیر لثه قرار دارد و آن را با چشم نمی توان دید و قسمت تاج دندان که بیرون از لثه است و آن را در دهان میبینیم و زیبایی آن برایمان بسیار با اهمیت است. روکش یا پروتز دندان روی تاج دندان را می پوشاند و زیبایی دندان ها را حفظ می کند. زمانی که ریشه دندان ها سالم است دندانپزشک از پروتز تک واحدی برای اصلاح دندان استفاده میکند.

بریج دندان

بریج یا پل دندان برای استفاده چندتا از دندان های از دست رفته اسنفاده می شود. زمانیکه یک دندان در جلو دهان و یک دندان در قسمت انتهایی دهان سالم است، دندان های بین این دو را می توان با استفاده از پروتز یا همان بریج دندان اصلاح کرد. دو دندان سالم که در مجاور دندانهای از دست رفته قرار دارند، تراشیده می شوند و پروتز دندان جای دندان های از دست رفته را می گیرد.

پروتز متحرک

پروتزهای متحرک همانطور که از نام آن برمی آید بر روی دندان ها قرار می گیرند و امکان برداشته شدن دارند. دندان هایی که آسیب دیده اند توسط دندانپزشک قالب گیری شده و پروتز مناسب آنها ساخته میشود و بر روی دندان قرار می گیرد.

پروتز ثابت

پروتزهای ثابت به پروتزهایی گفته می شود که به هیچ عنوان توسط خود فرد قابل برداشتن و خارج کردن از دهان نیستند. پروتزهایی که بر روی دندان ها قرار می گیرند معمولا با نام روکش دندان شناخته می شوند. پروتزهایی که بر روی ایمپلنت قرار می گیرند با نام های دیگری مثل لمینت شناخته شده اند.

پروتز کامل

حتما دندان های پدربزرگها و مادربزرگها را دیده اید. دست دندان کامل که برای فک بالا و فک پایین وجود دارند و در زمانی که همه دندان ها از دست رفته اند استفاده می شوند. زمانی که دندان ها به دلایل مختلفی از قبیل قدرت کم لثه ها قابل ایمپلنت کردن نیستند از این نوع پروتز ها استفاده می شود.

پرتز ثابت متکی بر ایمپلنت

گفتیم که از پروتز ها بیشتر در نواحی استفاده می شود که تاج دندان دچار آسیب دیدگی شده باشد. اگر ریشه دندان نیز آسیب دیده باشد باید برای اصلاح ناحیه بی دندانی ابتدا ریشه دندان را ایمپلنت گذاری کرد سپس روی آن را با استفاده از پروتزهای مخصوص پر کرد. این موارد با تشخیص دندانپزشک زیبایی انجام می گیرد. برای درمان بی دندانی کامل فک بالا و پایین می توان از پروتزهای ثابت استفاده کرد.
انواع پروتز دندان برای اصلاح طرح لبخند گزینه بسیار مناسبی هستند.

پروتز اور دنچر (over denture)

این نوع از پروتزها مشابه پروتزهای دست دندان کامل هستند با این تفاوت که برای این کار، چندتا از دندان ها ایمپلنت بوده و این دست دندانی روی آنها می نشیند. هر زمان بخواهید این پروتزها را می توانید از دهان خارج کنید. استفاده از این نوع پروتزها راحت ولی متحرک است.

عوارض پروتز دندان چیست؟

پروتز دندان معمولا عوارض چندانی ندارد. به جز در مواردی که منجر به التهاب لثه شود و یا دندان نیاز به عصب کشی داشته باشد. برای کاهش عوارض پروتزهای دندانی بهتر است به یک پزشک مجرب در این زمینه مراجعه کنید تا کمترین میزان عوارض را داشته باشید.

آیا ممکن است پروتز دندان لق شود؟

اگر ریشه دندان پروتز شده دچار پوسیدگی شود ممکن است پروتز یا روکش دندان لق شود. عامل دیگری که در این امر موثر است عدم تراش درست دندان حین قرار دادن پروتز است که می تواند باعث لق شدن روکش شود. همین امر الزام مراجعه به بهترین دندانپزشک زیبایی را آشکار می کند.

پرسش و پاسخ رایج درباره پروتز دندان

در این بخش به رایج ترین سوالات درباره پروتز دندان می پردازیم.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *